Privacybeleid

1 Het privacybeleid van Kroodle

In dit privacybeleid kan je lezen welke gegevens Kroodle van je verwerkt en waarom Kroodle dit doet. 

Kroodle respecteert jouw privacy en doet er alles aan om je persoonsgegevens te beschermen. We vinden het belangrijk dat onze dienstverlening transparant, persoonlijk en betrouwbaar is. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar manieren om onze dienstverlening te verbeteren en deze zoveel mogelijk af te stemmen op je persoonlijke wensen en behoeften. Daarbij verwerken we je persoonsgegevens zorgvuldig en veilig. Bovendien verwerken we je persoonsgegevens alleen in overeenstemming met de Wet bescherming persoonsgegevens en de Gedragscode Verwerking Persoonsgegevens Financiële Instellingen. In de Gedragscode zijn de regels van de Wet bescherming persoonsgegevens nader uitgewerkt voor banken en verzekeraars, lees hierover meer op www.verbondvanverzekeraars.nl.

De verwerkingen van persoonsgegevens zijn aangemeld bij de functionaris voor de gegevensbescherming van Aegon, zoals beschreven in artikel 62 Wet bescherming persoonsgegevens. Deze functionaris ziet erop toe dat de verwerking binnen Aegon in overeenstemming is met de wet en de gedragsregels. 

Het privacybeleid van Kroodle kan wijzigen als nieuwe ontwikkelingen daartoe aanleiding geven. Het meest actuele privacybeleid vind je altijd op onze website. Dit privacybeleid is op 7 januari 2016 het laatst gewijzigd. We raden je aan dit privacybeleid geregeld te raadplegen, zodat je op de hoogte bent van wijzigingen.

2 Wanneer is dit privacybeleid van toepassing?

Dit privacybeleid is van toepassing op alle gegevens die Kroodle verzamelt en verwerkt van gebruikers en klanten van haar website, apps en andere diensten.

3 Wie is verantwoordelijk voor je gegevens?

Kroodle is een handelsnaam van Aegon Schadeverzekering N.V. dat onderdeel is van de Aegon groep. Binnen de Aegon groep is Aegon Nederland N.V., gevestigd te Den Haag aan het Aegonplein 50 (2591 TV) (hierna te noemen: “Aegon”) aangewezen als de verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens voor alle dochterbedrijven die werken onder de naam Aegon en Kroodle. 

Aegon is daarom de verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens die binnen het toepassingsbereik van dit privacybeleid vallen. In sommige gevallen delen we je gegevens met derden, lees hierover in paragraaf 8 'Verstrekking van jouw gegevens aan derden' meer.

4 Uitleg en opbouw van dit privacybeleid

In dit privacybeleid beschrijven we per dienst welke persoonsgegevens Kroodle in dit kader van je verwerkt en voor welke doeleinden we dat doen. Ook leggen we in dit privacybeleid uit wat deze verwerkingen precies inhouden. 

Je kunt alleen gebruik maken van de diensten van Kroodle als je een CarKroodle autoverzekering bij Kroodle hebt afgesloten en dus klant van Kroodle bent. Voor sommige diensten moet je je apart aanmelden. In dat geval moet je soms ook apart via een opt-in je expliciete toestemming geven voor de verwerking van je persoonsgegevens.

5 Welke gegevens verwerken wij?

Wij verwerken gegevens voor verschillende doelen die hieronder zijn uitgelegd.

5.1 Functionaliteiten van de Kroodle websites en apps

Wanneer je een Kroodle website bezoekt of de CarKroodle App gebruikt, verwerken wij een aantal gegevens van je om de functionaliteiten van deze online diensten te bieden en deze technisch te beheren. In dit verband verwerken we je gegevens voor de volgende doelen:

1. Om je onze website en app functionaliteiten te kunnen aanbieden

Wat houdt dit doel in? 

Wanneer je onze websites bezoekt of onze apps gebruikt, verwerken wij je technische gegevens om de functionaliteiten van de websites en apps te bieden. Met deze gegevens zijn onze website- en appbeheerders in staat om de Kroodle websites en apps te beheren en te verbeteren. Zo kunnen zij bijvoorbeeld technische storingen oplossen of de beschikbaarheid verbeteren. Om te zorgen dat je informatie op onze websites snel en eenvoudig kan vinden, gebruiken we ook cookies, lees hier meer over cookies.

Welke gegevens verwerken wij hiervoor? 

Voor dit doel verwerken wij technische gegevens zoals het lP-adres van je apparaat, de bezochte web- of app-pagina's, klik- en surfgedrag, de internetbrowser waarmee je surft, vorige/volgende bezochte sites en de duur van een bezoek of sessie.

Hoe lang bewaren we je gegevens hiervoor?

We bewaren je gegevens voor dit doel niet langer dan één maand. Voor meer informatie over het bewaren van cookiegegevens lees ons cookiebeleid.

2. Om real-time je startpremie te kunnen berekenen

Wat houdt dit doel in? 

Je kan op de website van Kroodle je persoonlijke startpremie van je CarKroodle autoverzekering berekenen. Hierbij kan je eerst kiezen tussen een WA, WA Extra of Allrisk dekking van de Autoverzekering. Vervolgens krijg je ook de mogelijkheid om eventuele aanvullende dekkingen te kiezen. Wanneer je op de website van Kroodle een dekking kiest en op de knop klikt om de berekening van je startpremie te starten, vragen we je een aantal gegevens over jezelf en je auto in te voeren. Deze gegevens verwerken wij om real-time je startpremie te kunnen berekenen voor jou.

Welke gegevens verwerken wij hiervoor? 

Wij verwerken je geboortedatum, je postcode, je huisnummer, je kenteken, aantal schadevrije jaren, voor welke dekking je hebt gekozen en welke aanvullende dekkingen je hebt gekozen.

Hoe lang bewaren we je gegevens hiervoor? 

We verwerken je gegevens voor dit doel real-time; en slaan we je gegevens alleen op totdat we je startpremie hebben berekend en aan je hebben getoond. 

5.2 Het afsluiten, administreren en uitvoeren van je CarKroodle autoverzekering

Wanneer je gebruik wilt maken van de diensten van Kroodle, heb je een CarKroodle autoverzekering van Kroodle nodig. Als je naast de autoverzekering ook korting op je premie wilt ontvangen, moet je ook de App downloaden en de Kroodle stick koppelen aan je auto. Lees meer in paragraaf 5.3 "Om je korting op je CarKroodle premie te kunnen aanbieden". Als je je aanmeldt voor een CarKroodle autoverzekering verwerken we je gegevens voor de volgende doelen:

1. Om CarKroodle af te sluiten en je aanvraag te beoordelen

Wat houdt dit doel in? 

Deze autoverzekering kan je via het online aanvraagformulier op de website van Kroodle afsluiten. Wanneer je dit online aanvraagformulier invult, verwerken wij je gegevens om een CarKroodle autoverzekering te kunnen afsluiten en administreren. 

Wanneer we je ingevulde online aanvraagformulier hebben ontvangen, zullen we je aanvraag beoordelen. We doen dit op basis van de gegevens die je ons in het aanvraagformulier hebt verstrekt. Wanneer je een CarKroodle autoverzekering aanvraagt, kunnen we naar je strafrechtelijk verleden vragen voor zover noodzakelijk voor de beoordeling en acceptatie van je aanvraag en voor het uitvoeren van de overeenkomst. Wij vragen alleen naar gegevens over de periode van 8 jaar voorafgaand aan de aanvraag. Daarnaast zullen we in sommige gevallen je gegevens uit de CIS-databank verwerken, lees hierover meer op https://www.stichtingcis.nl/. Als je aanvraag akkoord is, dan accepteren we je als Kroodle klant en sturen we je de verzekeringsdocumentatie toe.

Nadat je als Kroodle klant bent geaccepteerd, lees meer in paragraaf 5.2, doel 2, verwerken we je gegevens om je de verzekeringsdocumentatie (zoals je groene kaart) toe te sturen.

Welke gegevens verwerken wij hiervoor? 

Wij verwerken gegevens zoals je NAW-gegevens, geboortedatum, geslacht, telefoonnummer, je betalingsgegevens (zoals je rekeningnummer en of je hebt gekozen voor een maandelijkse of jaarlijkse automatische incasso), informatie over relevante kennis en ervaring, je strafrechtelijke gegevens, je kenteken, type auto en meldcode van de auto, het aantal schadevrije jaren, de datum waarop je de CarKroodle autoverzekering wilt laten ingaan, welke dekking je kiest (WA, WA Extra of Allrisk), welke aanvullende dekking je kiest (bijvoorbeeld een ongevallenverzekering voor inzittenden), je premie en poliskosten. Als de regelmatige bestuurder van de auto niet dezelfde persoon is als de verzekeringnemer, verwerken wij daarnaast ook de NAW-gegevens, geboortedatum en het aantal schadevrije jaren van de regelmatige bestuurder.

2. Je Mijn Aegon account

Wat houdt dit doel in? 

Als je een verzekering afsluit bij Kroodle kan je gebruik maken van Mijn Aegon. Je kunt hiervoor op de Aegon website toegang aanvragen en een gebruikersnaam en wachtwoord kiezen. Vervolgens krijg je een activatiecode per e-mail of per post toegestuurd, Met deze activatiecode kan je je Mijn Aegon account activeren, je hebt dan direct toegang tot je Mijn Aegon account.

Wanneer je toegang aanvraagt tot je Mijn Aegon account kan je ervoor kiezen je social media accounts (Facebook, Google of LinkedIn) te koppelen aan je Mijn Aegon account. Als je dit doet, kan je ook via social media inloggen op je Mijn Aegon account. Je hebt dan niet je Mijn Aegon gebruikersnaam of wachtwoord nodig om in te loggen. We verwerken je gegevens in dit kader alleen zodat je kan inloggen op je Mijn Aegon account. Wanneer je het social media platform voor andere zaken gebruikt, verwijzen we je voor informatie over deze verwerkingen naar het privacybeleid van het betreffende social media platform. 

Als je inlogt op je Mijn Aegon account, heb je op één plek een overzicht van alle producten en diensten die je bij Aegon en Kroodle hebt afgesloten. Ook kan je hier je gegevens beheren en bijvoorbeeld wijzigingen in je verzekeringen doorvoeren en andere zaken regelen, zoals het verrichten van betalingen en het doorgeven van schade. Je kunt inloggen op je Mijn Aegon account via de Kroodle of Aegon website en de via Aegon App. Lees meer in paragraaf 5.1 'Functionaliteiten van de Kroodle websites en apps'.

Welke gegevens verwerken wij hiervoor? 

Voor dit doel verwerken we je inloggegevens van je Mijn Aegon account (je inlognaam en wachtwoord of social media-ID en persoonlijke pincode), de specificaties van de producten en diensten die je bij Kroodle en Aegon hebt afgenomen, eventuele wijzigingen die je in je gegevens doorvoert en andere gegevens die je ons in dit verband verstrekt. Als je inlogt via je social-ID dan ontvangt Aegon ook je openbare profiel, e-mailadres en, als je via facebook inlogt, likes. 

3. Om je facturen te kunnen sturen en betalingen te administreren

Wat houdt dit doel in?

Wanneer je een verzekering bij Kroodle hebt afgesloten, zoals een CarKroodle autoverzekering, sturen we je per e-mail facturen voor de premie. Op je factuur tref je onder meer je basispremie, eventuele premies voor aanvullende dekkingen en je premiekorting aan. Lees in paragraaf 5.3, onder 3 'Om je premiekorting te bepalen' meer over hoe je premiekorting wordt berekend. We sturen je alleen een factuur als je premie is veranderd ten opzichte van de vorige maand (bijvoorbeeld doordat je premiekorting is gewijzigd). Je ontvangt dus niet iedere maand automatisch een factuur. 

Wanneer je de CarKroodle autoverzekering hebt afgesloten, wordt je premie maandelijks vooraf automatisch geïncasseerd. Lees meer in paragraaf 5.2, onder 1 'om CarKroodle af te sluiten en je aanvraag te beoordelen'. Wanneer je je premie op onze rekening is bijgeschreven, administeren we dat je je premie hebt betaald.

Welke gegevens verwerken wij hiervoor? 

Voor dit doel verwerken we je NAW-gegevens, betalingsgegevens, factuurgegevens en andere gegevens in onze klantenadministratie. Ook verwerken we voor dit doel je basispremie, eventuele premies voor aanvullende dekkingen en je premiekorting.

5.3 Om je korting op de premie voor je CarKroodle autoverzekering te kunnen aanbieden

Wanneer je een CarKroodle autoverzekering hebt afgesloten, betaal je standaard de premie die op het online aanvraagformulier is weergegeven (je basispremie voor de gekozen dekking, vermeerderd met gekozen aanvullende dekkingen). Je ontvangt standaard dus geen premiekorting. 

Als je premiekorting wilt ontvangen moet je eerst de CarKroodle App downloaden (beschikbaar voor iOS en Android) en in de App een CarKroodle App account aanmaken. Hierbij vragen we je toestemming voor het verzamelen en verwerken van je rijgegevens. Indien je toestemming hebt gegeven voor het verzamelen en verwerken van je rijgegevens, sturen we je vervolgens per post een Kroodle stick toe die je aan je auto kunt koppelen. De Kroodle stick stelt ons in staat om je rijgegevens te verzamelen. Onze partner ULU levert de Kroodle stick, lees meer in paragraaf 8.2 'ULU en de Kroodle stick'. Op basis van je rijgegevens berekenen we vervolgens je premiekorting. In dit verband verwerken we je gegevens voor onderstaande doelen.

Let op: als je je toestemming voor het verzamelen van je rijgegevens wilt intrekken, verwijder dan ook direct je Kroodle stick om het verzamelen van je gegevens te beëindigen! Lees meer in paragraaf 8.2 'ULU en de Kroodle stick'.

1. Je CarKroodle App account

Wat houdt dit doel in? 

Als je de CarKroodle App hebt gedownload, moet je een CarKroodle App account aanmaken voordat je de App kunt gebruiken. De CarKroodle App account is een andere account dan je Mijn Aegon account. Wanneer je een CarKroodle App account aanmaakt, vragen we je toestemming om je rijgegevens op te halen en te verwerken. Deze toestemming kan je altijd weer intrekken op de 'Account' pagina van de CarKroodle App. Let op: verwijder dan ook direct je Kroodle stick om het verzamelen van je gegevens te beëindigen! Lees meer in paragraaf 8.2 'ULU en de Kroodle stick'.

In de CarKroodle App kan je vervolgens je rijgegevens en KroodleScore bijhouden. Als je gebruik maakt van de CarKroodle App verwerken we ook je technische gegevens om je de functionaliteiten van de App te kunnen bieden. Lees meer in paragraaf 5.1 'Functionaliteiten van de Kroodle websites en apps'.

Welke gegevens verwerken wij hiervoor? 

Wij verwerken voor dit doel je e-mailadres, kenteken, het wachtwoord dat je kiest voor je CarKroodle App account, of je toestemming geeft voor het verwerken van je rijgegevens en van welke aanvullende diensten je gebruik wilt maken. Als je van sommige aanvullende diensten gebruik wilt maken, vragen wij apart je toestemming om je gegevens voor die aanvullende diensten te verwerken. Ook deze toestemming kan je op ieder moment intrekken op de 'Account' pagina van de CarKroodle App. 

Let op: verwijder als je je toestemming om je rijgegevens te verzamelen intrekt ook direct je Kroodle stick om het verzamelen van je gegevens te beëindigen! Lees meer in paragraaf 8.2 'ULU en de Kroodle stick'.

Hoe lang bewaren we je gegevens hiervoor?

We bewaren deze gegevens totdat je jouw CarKroodle App account verwijdert.

2. Om je gegevens uit de auto op te halen met de Kroodle stick

Wat houdt dit doel in? 

Wanneer je de Kroodle stick aan je auto koppelt, verzamelt de Kroodle stick gegevens uit je auto. Hieronder beschrijven we welke gegevens wij met de Kroodle stick verzamelen en verwerken. De Kroodle stick wordt geleverd door onze partner ULU, lees meer in paragraaf 8.2 'ULU en de Kroodle stick'.

Wanneer je online een CarKroodle autoverzekering hebt afgesloten, een CarKroodle App account hebt aangemaakt en daarbij je toestemming hebt gegeven om je rijgegevens te verwerken, sturen we je per post een Kroodle stick toe. Als je de Kroodle stick aan je auto koppelt, verzamelt hij rijgegevens en gegevens over de storingsmeldingen die je auto genereert uit je auto.

Wanneer je de Kroodle stick in je auto plugt, worden automatisch ook "raw vehicle data" opgehaald, zoals de stand van de kilometerteller, accuspanning, brandstofpeil en oliepeil . Je kan het verzamelen van deze gegevens stoppen door de Kroodle stick los te koppelen van je auto. 

Welke gegevens verwerken wij hiervoor? 

We verwerken voor dit doel je CarKroodle App accountgegevens en het ID van je Kroodle stick. Ook verwerken we gegevens over het rijgedrag van de auto. Het gaat hier dan bijvoorbeeld om gegevens zoals de locatiegegevens van de auto, wanneer wordt gereden, de duur van de ritten, hoe hard er wordt gereden en hoe hard er wordt geremd. Daarnaast verwerken we voertuigdata, zoals storingsmeldingen, accuspanning en brandstofpeil. 

Zie hieronder per specifiek doel waarvoor we deze gegevens verwerken. 

Hoe lang bewaren we je gegevens hiervoor?

Zie hieronder per specifiek doel hoe lang we deze gegevens bewaren. 

3. Om je premiekorting te bepalen

Wat houdt dit doel in? 

Wanneer je gebruik maakt van de CarKroodle App en de Kroodle stick aan je auto hebt gekoppeld, bepalen wij per rit een KroodleScore. We doen dit aan de hand van drie factoren:

Factor 1: hoe vaak rem jij te hard?

Naarmate je vaker kort en krachtig moeten remmen, is dit nadeliger voor je KroodleScore. Dit is namelijk een indicatie dat je te weinig afstand houdt tot je voorganger of agressief rijdt. Dit gedrag levert meer risico op voor jezelf en anderen en is daarom nadelig voor je KroodleScore.

Factor 2: hoe vaak en hoeveel rijd je te hard?

Hoe vaak je te hard rijdt en hoeveel kilometer per uur je te hard rijdt, zijn belangrijke factoren in de KroodleScore. Op sommige wegen geldt een variabele snelheid. Wij meten altijd met de maximale snelheid. Per rit kun je zien of en hoe hard je de maximale snelheid overschreden hebt. 

Factor 3: wanneer kan je het beste rijden?

Elk uur in de week heeft zijn eigen risico. In het algemeen is de veiligste periode de ochtend tussen 5:00-9:00 (4/5 stippen). De rest van de dag is ook nog redelijk veilig (3-4 stippen). Tussen en 23:00 en 4:00 in de nacht is de gevaarlijkste periode (1-2 stippen). In het weekend lopen de gevaarlijke nachten nog wat langer door tot een uur of 7:00.

Aan de hand van je KroodleScore bepalen wij iedere maand hoeveel korting je de volgende maand ontvangt op je CarKroodle autoverzekering premie. Als je KroodleScore lager is dan 60 ontvang je geen korting. Als je KroodleScore tussen de 60 en 79 is, ontvang je 10% korting op je startpremie voor de komende maand. Als je KroodleScore 80 of hoger is, ontvang je 20% korting op je startpremie voor de komende maand. 

Welke gegevens verwerken wij hiervoor? 

Voor dit doel verwerken wij je locatiegegevens, je snelheid, de dag, het tijdstip en de duur van je ritten en hoe vaak je hard remt. 

Hoe lang bewaren we je gegevens hiervoor?

We bewaren je gegevens voor dit doel twee maanden. 

5.4 Om je via de CarKroodle App inzicht te bieden in je rijgegevens

Wanneer je een CarKroodle App Account hebt aangemaakt in de CarKroodle App en Kroodle toestemming hebt gegeven om je rijgegevens te verwerken om je een premiekorting te kunnen aanbieden, kan je via de CarKroodle App inzicht krijgen in je rijgegevens. In dit verband verwerkt Kroodle je gegevens voor het volgende doel: 

1. Om je rijgegevens in de CarKroodle App bij te houden

Wat houdt dit doel in? 

Via de CarKroodle App kan je je rijgegevens per rit bijhouden. Je kunt per rit bijvoorbeeld zien welke route je hebt afgelegd, wanneer je de route hebt afgelegd, hoe lang je daarover hebt gedaan, wat je gemiddelde snelheid was en welke KroodleScore je hebt behaald. Ook kan je per rit zien hoe je KroodleScore is opgebouwd. 

Welke gegevens verwerken wij hiervoor? 

Wij verwerken voor dit doel gegevens zoals de inloggegevens van de CarKroodle App account, je voor- en achternaam, e-mailadres, merk- , type en kenteken van je auto, de locatie van je auto, je ritgegevens (zoals de duur, afstand, route, datum, tijdstip, gemiddelde snelheid en maximale snelheid van een rit), je KroodleScores per rit, je actuele gemiddelde KroodleScore, je KroodleScore van de vorige maand en de bijbehorende korting op je premie. 

Hoe lang bewaren we je gegevens hiervoor?

We bewaren je gegevens voor dit doel twee maanden. 

5.5 Om inzicht en overzicht te krijgen van je voertuigdata

Als je de CarKroodle App hebt gedownload, wordt bij het aanmaken van je account ook toestemming gevraagd om je voertuigdata op te halen en te verwerken. Deze toestemming kan je altijd weer intrekken op de 'Account' pagina van de CarKroodle App. Je kan dan in de CarKroodle App inzicht en overzicht krijgen van je voertuigdata.

Wat houdt dit doel in? 

In de CarKroodle App kan je inzicht krijgen in je voertuigdata (bijvoorbeeld accuspanning, brandstofpeil en kilometerstand) en mogelijke technische storingen (met storingscode).

Welke gegevens verwerken wij hiervoor? 

Voor dit doel verwerken wij je voertuigdata, zoals accuspanning, brandstofpeil en kilometerstand en ook gegevens over storingsmeldingen die je voertuig genereert. 

Hoe lang bewaren we je gegevens hiervoor?

Deze gegevens worden bij een nieuwe rit steeds overschreven. Na je laatste rit bewaren we deze gegevens 2 maanden..

5.6 Jouw keuzes: diensten en berichten die jij kan selecteren

In de CarKroodle App kan je op de accountpagina voor additionele diensten kiezen zodat je in bepaalde gevallen berichten ontvangt. Zo kan je ervoor kiezen om berichten over je KroodleScore te ontvangen. Daarnaast kan je berichten ontvangen over mogelijke technische storingen in je auto en andere voertuigdata. Verder kunnen we je als je wilt informatie geven over exclusieve Kroodle deals.

Wanneer je kiest om van aanvullende diensten gebruik te maken, verwerken wij je gegevens voor de volgende doelen:

1. Rijupdates (berichten over je KroodleScore)

Wat houdt dit doel in? 

Via de CarKroodle App kan je je rijgegevens per rit bijhouden en hier vervolgens berichten over ontvangen in de App. Je ontvangt dan berichten over je ritten en KroodleScore.

Welke gegevens verwerken wij hiervoor? 

Voor dit doel verwerken we de inloggegevens van je CarKroodle App account, je ritgegevens, je KroodleScore en of je berichten van je KroodleScore wilt ontvangen.

Hoe lang bewaren we je gegevens hiervoor?

We bewaren je gegevens voor dit doel zolang je gebruik maakt van deze dienst.

2. Voertuigdata

Wat houdt dit doel in?

Als je ervoor kiest om inzicht en overzicht te verkrijgen van je voertuigdata en storingsmeldingen te ontvangen, verwerken we de gegevens over de technische staat van je auto om je berichten te kunnen geven. We informeren je over je voertuigdata en mogelijke technische problemen van je auto. Zo ben je op de hoogte van eventuele technische problemen en kan je tijdig naar de garage gaan. Afhankelijk van je auto krijg je via de CarKroodle App berichten over je voertuigdata, een melding dat er een technische storing is of krijg je een melding van een technische storing met daarbij de bijbehorende storingscode. In het handboek van je auto kan je vinden wat deze code betekent, ook een automonteur kan je hierbij helpen.

Welke gegevens verwerken wij hiervoor? 

Wij verwerken voor dit doel je CarKroodle App account gegevens (zoals je e-mailadres en autotype, kenteken) en gegevens over je voertuig als accuspanning en brandstofpeil en kilometerstand en de storingsmeldingen die je auto genereert.

Hoe lang bewaren we je gegevens hiervoor?

We bewaren je gegevens voor dit doel zolang je gebruik maakt van deze dienst. 

3. Exclusieve Kroodle deals

Wat houdt dit doel in? 

Als je ervoor kiest om exclusieve Kroodle deals te ontvangen en Kroodle toestemming geeft om je gegevens voor dit doel te verwerken, zullen we je benaderen met persoonlijke aanbiedingen.

Als je geen exclusieve Kroodle deals meer wilt ontvangen, kan je het vinkje op de accountpagina in het 'Berichten' scherm op ieder moment weer uitzetten. Wanneer je Kroodle toestemming hebt gegeven je exclusieve Kroodle deals toe te sturen, ontvang je gemiddeld 3 keer per maand persoonlijke aanbiedingen per e-mail of in de CarKroodle App. In de winter sturen we je bijvoorbeeld aanbiedingen van derden in verband met winterbanden.

In sommige gevallen, bijvoorbeeld als je auto een storingsmelding genereert, sturen we je ook kortingsvouchers van derden toe. Als je daarop zelf je telefoonnummer invult, kan de betreffende derde partij contact met je opnemen. Kroodle verstrekt je gegevens niet aan adverteerders zonder dat je hiervoor toestemming hebt gegeven. Natuurlijk kan je altijd zelf kiezen of je gebruik wilt maken van een aanbieding. 

Welke gegevens verwerken wij hiervoor? 

Wij verwerken voor dit doel je CarKroodle App account gegevens (zoals je e-mailadres en autotype, kenteken) en gegevens over de storingsmeldingen die je auto genereert.

Hoe lang bewaren we je gegevens hiervoor?

We bewaren je gegevens voor dit doel zolang je gebruik maakt van deze dienst. 

5.7 Om schade af te handelen

Wanneer je schade aan je auto hebt, verwerken we je gegevens om deze schade te administreren en om te bepalen of de schade voor vergoeding in aanmerking komt. We verwerken je gegevens in dit kader.

Wat houdt dit doel in?

Wanneer je betrokken bent geweest bij een ongeluk, of op andere wijze schade aan je auto hebt geleden, kan je dat via het online formulier 'schade melden' aangeven. We verwerken dan je gegevens om deze schade te administreren en om te bepalen of de schade voor vergoeding in aanmerking komt. 

Welke gegevens verwerken wij hiervoor? 

We verwerken voor dit doel het ingevulde online formulier 'schade melden'. Hierop staan je NAW-gegevens, polisnummer, contactgegevens, een omschrijving van wat er is gebeurd en je ingevulde schadeformulier. Daarnaast verwerken we je verzekeringsgegevens (zoals je dekking en schadevrije jaren). 

5.8 Om contact met je te onderhouden en je vragen te kunnen beantwoorden

Wij willen je graag een goede service bieden. Hierbij hoort ook dat we je snel te woord kunnen staan via verschillende kanalen. Zo kunnen we snel reageren als je contact met ons zoekt en kunnen we vragen of klachten in behandeling nemen. In dit verband verwerken we je gegevens voor de volgende doelen:

1. Om je vragen en klachten te kunnen behandelen

Wat houdt dit doel in? 

Je kunt ons via verschillende kanalen (zoals via de Kroodle website, per e-mail of telefoon) benaderen met bijvoorbeeld vragen of klachten. Als je contact met ons opneemt zullen wij je persoonsgegevens dan verwerken om je vraag te beantwoorden. Je kunt ons ook benaderen via social media, lees meer in paragraaf 7 'Communicatie via Social Media'.

Welke gegevens verwerken wij hiervoor? 

Voor dit doel verwerken wij je naam, contactgegevens, je correspondentie met Kroodle over je vraag en alle overige persoonsgegevens die je aan ons verstrekt en die nodig zijn om je vraag te beantwoorden.

2. Het opnemen van telefoongesprekken

Wat houdt dit doel in? 

Wanneer je contact opneemt met de klantenservice van Kroodle nemen we in sommige gevallen het telefoongesprek op. 

De klantenservice van Kroodle neemt telefoongesprekken op voor trainings- en coachingsdoeleinden, ter verificatie van en onderzoek naar opdrachten en transacties, voor fraudebestrijding en integriteitsbewaking binnen financiële instellingen en om te kunnen voldoen aan wettelijke verplichtingen. Bij een geschil over de inhoud van opgenomen telefoongesprekken heb je het recht om het opgenomen telefoongesprek te beluisteren of daarvan een transcriptie te ontvangen.

Welke gegevens verwerken wij hiervoor? 

Voor dit doel verwerken wij opnames van telefoongesprekken met de klantenservice van Kroodle. 

5.9 Trendanalyse

Kroodle doet op basis van geaggregeerde informatie onderzoek naar trends in het gebruik van haar diensten en producten. Bij het uitvoeren van deze trendanalyses verwerken wij je gegevens om statistische analyses te kunnen uitvoeren. 

Wat houdt dit doel in? 

Kroodle voert onderzoek uit naar trends in de markt door middel van statistische analyses. De informatie die wij uit deze analyses halen, gebruiken wij om ons huidige producten- en dienstenportfolio en onze processen te evalueren en deze aan te passen op basis van nieuwe ontwikkelingen. Tenzij je ons hiervoor voorafgaande toestemming hebt gegeven, gebruiken wij deze onderzoeksresultaten niet voor marketing- en verkoopactiviteiten die specifiek op je zijn gericht. De resultaten van deze analyses worden uitsluitend op geaggregeerde basis gerapporteerd. Dit betekent dat de resultaten op geen enkele wijze tot individuele klanten zijn te herleiden. 

Welke gegevens verwerken wij hiervoor? 

Wij verwerken voor dit doel alleen gegevens zoals premies, schadelast en de gemiddelde KroodleScores per maand. Voor dit doel gebruiken wij deze gegevens slechts op geaggregeerde basis.

5.10 Het raadpleging gegevens in CIS-databank

In verband met een verantwoord acceptatie-, risico- en fraudebeleid kunnen wij jouw gegevens raadplegen en vastleggen in het Centraal Informatie Systeem van Stichting CIS te Den Haag (Bordewijklaan 2, 2591 XR Den Haag). De doelstelling van de voor verzekeraars opgerichte Stichting CIS is risico’s te beheersen en fraude tegen te gaan. In dit kader kunnen deelnemers van Stichting CIS informatie onderling uitwisselen. Het privacyreglement van de Stichting CIS is van toepassing. Zie hiervoor www.stichtingcis.nl.

6 Cookies

Wij maken op de Kroodle website gebruik van cookies. Lees meer over hoe wij gebruik maken van cookies in het Cookiebeleid van Kroodle. 

7 Communicatie via Social Media

Kroodle is actief op social media platforms zoals Facebook, Twitter, YouTube, Instagram en LinkedIn. Als je via social media contact opneemt met Kroodle, verwerken we je gegevens voor de volgende doelen:

7.1 Om vragen die je via social media stelt te kunnen beantwoorden

Je kan op verschillende manieren met ons in gesprek gaan om informatie te verkrijgen of om vragen te stellen over jouw persoonlijke situatie. Als je Kroodle benadert via onze social media-pagina’s kan Kroodle de gegevens die je aan ons verstrekt verzamelen. Denk hierbij aan je (gebruikers)naam (social-ID), adres, e-mailadres, geslacht en bijvoorbeeld de gegevens die je in je vraag aan ons met ons deelt. 

Om te kunnen reageren op jouw berichten vragen we je jouw persoonsgegevens in een besloten bericht (Direct Message of e-mail) met ons te delen. Op deze wijze controleren wij of wij met de juiste persoon in gesprek zijn en dragen wij zorg voor de veiligheid van jouw gegevens. 

Lees meer in paragraaf 5.8 'om contact met je te onderhouden en je vragen te kunnen beantwoorden' over welke gegevens wij van je verwerken als je contact met ons opneemt met een vraag of klacht. 

7.2 Acties via social media

Als je deelneemt aan acties op de social media-pagina’s van Kroodle verwerken we jouw contactgegevens om de actie uit te kunnen voeren en je te informeren over het vervolg en de uitslag van de actie. Jouw contactgegevens worden bewaard zolang nodig is om de actie te kunnen uitvoeren. Als wij jouw gegevens willen gebruiken voor marketingactiviteiten vragen wij daar vooraf toestemming voor. Voor de details per actie verwijzen wij je naar de actievoorwaarden van de desbetreffende actie.

7.3 Online conversaties over Kroodle

Het gebeurt wel eens dat er over Kroodle wordt gesproken in de social media. Wij zijn erg geïnteresseerd in jouw mening over Kroodle. Op deze manier kunnen wij jou in de toekomst beter van dienst zijn. Als wij op social media of andere openbare bronnen lezen dat jij een vraag hebt, dan gaan wij graag met jou in gesprek. Als je aangeeft dat je niet via social media door ons benaderd wilt worden, zullen wij dit respecteren.

8 Verstrekking van jouw gegevens aan derden

Kroodle schakelt bij de uitvoering van haar dienstverlening en andere bedrijfsactiviteiten derden in (zoals postverzending, drukkerijen, hostingdiensten en automatiseringsdienstverleners). Voor zover deze derden bij het uitvoeren van de betreffende diensten en bedrijfsactiviteiten je gegevens verwerken, treft Kroodle de vereiste contractuele, technische en organisatorische maatregelen om te verzekeren dat je gegevens uitsluitend worden verwerkt voor zover dit in dit kader noodzakelijk is. In ieder geval zullen deze derde partijen je gegevens alleen verwerken in overeenstemming met de toepasselijke wet- en regelgeving. 

Je gegevens kunnen ook worden doorgegeven naar ontvangers in landen buiten de Europese Economische Ruimte. Kroodle zal in dergelijke gevallen passende maatregelen nemen die redelijkerwijs nodig zijn om te waarborgen dat je gegevens adequaat worden beschermd. 

Uitsluitend indien Kroodle hiertoe wettelijk is verplicht, worden persoonsgegevens verstrekt aan fiscale autoriteiten, opsporingsinstanties, zoals politie en justitie, of toezichthouders zoals DNB, AFM en CBP (AP).

Wij verwerken je gegevens zorgvuldig en houden ons hierbij aan de Nederlandse wet- en regelgeving.

8.1 Uitwisseling van je persoonsgegevens binnen de Aegon Groep

Als je klant bent van Kroodle, wisselen we je persoonsgegevens binnen de Aegon Groep uit tussen ondernemingen die werken onder de naam Aegon. Dit doen wij om jou een totaalpakket aan diensten en producten te kunnen aanbieden, voor een verantwoord acceptatiebeleid en om fraude te voorkomen of te bestrijden. 

Lees meer over hoe Aegon je persoonsgegevens verwerkt in het privacybeleid van Aegon.

8.2 ULU en de Kroodle stick

De Kroodle stick is een OBD-stick die wordt geleverd door onze partner ULU, gevestigd te Eindhoven. Wij hebben ULU ingeschakeld om onze dienstverlening aan jou te kunnen leveren. Wij zorgen ervoor dat jouw gegevens bij ULU altijd goed beveiligd zijn. Kroodle heeft contractuele afspraken met ULU gemaakt om te verzekeren dat ULU je gegevens alleen verwerkt voor zover dit noodzakelijk is voor haar dienstverlening en dat ULU je gegevens alleen verwerkt in overeenstemming met de toepasselijke wet- en regelgeving.

Let op: Wanneer de Kroodle stick aan je auto is gekoppeld, haalt ULU automatisch gegevens op. Wanneer je er in de App voor kiest om het binnenhalen van je gegevens te beëindigen, verwijder dan ook de Kroodle stick. We zullen je op dat moment hier nogmaals op wijzen. Voor meer informatie over ULU verwijzen we naar de privacy policy van ULU. 

9 Beveiliging en Fraudebestrijding

Kroodle heeft adequate maatregelen getroffen om je persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of onrechtmatige verwerking. Daarnaast verwerkt Kroodle je gegevens om fraude te bestrijden. In verband hiermee verwerken wij je gegevens voor de volgende doelen: 

9.1 Beveiliging

Kroodle gaat uiterst zorgvuldig om met je gegevens. Kroodle heeft adequate technische en organisatorische maatregelen getroffen om jouw persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of onrechtmatige verwerking. Denk hierbij aan informatiebeveiligingsbeleid, training van onze medewerkers, beveiligde servers en fysieke beveiliging van ruimtes waar gegevens zijn opgeslagen. 

Wij adviseren je ook zorgvuldig en vertrouwelijk met jouw gegevens om te gaan en jouw inloggegevens, je persoonsgegevens en polisnummers niet publiekelijk te delen. Bij gebruik van social media adviseren wij je jouw gegevens alleen via een DM (Direct Message) met ons uit te wisselen. Openbaar gedeelde persoonsgegevens op de social mediapagina’s van Kroodle verwijderen wij vanwege jouw privacy en veiligheid.

9.2 Om fraude, misbruik en oneigenlijk gebruik te voorkomen

Wat houdt dit doel in? 

We verwerken je gegevens in dit verband voor fraudebestrijding en integriteitsbewaking binnen de financiële sector, zowel in het belang van onze klanten, onze medewerkers, onze organisatie als voor andere financiële instellingen buiten onze organisatie.

In het kader van de opsporing van fraude, misbruik en oneigenlijk gebruik houden wij ons bij het verwerken van je gegevens ook aan het Fraudeprotocol van het Verbond van Verzekeraars en het Protocol Incidentenwaarschuwingssysteem Financiële Instellingen. 

Welke gegevens verwerken wij hiervoor? 

Wij verwerken gegevens zoals je contactgegevens en gegevens met betrekking tot vermeende onrechtmatige of strafbare gedragingen.

10 Vragen en verzoeken om inzage, correctie en verwijdering

Je rechten 

Via Mijn Aegon kun je op ieder moment zelf jouw persoonsgegevens inzien en deze laten corrigeren of verwijderen. Wil je weten of alle gegevens die Kroodle van je heeft ook juist zijn, dan kun je daar navraag naar doen. Wij moeten je dan binnen vier weken een overzicht van jouw gegevens leveren. 

Je kunt bij ons hiertoe een schriftelijk verzoek toesturen onder bijvoeging van een kopie van je legitimatiebewijs te sturen op onderstaand adres: 

Aegon Nederland N.V. 

t.a.v. Financial Services afdeling Consument Relaties

Lange Markstraat 11

8911 AD Leeuwarden

De meeste van je gegevens kan je daarnaast ook direct inzien via je Mijn Aegon account. Lees meer hierover in paragraaf 5.2 onder doel 2 'Je Mijn Aegon account'.